perjantai 22. elokuuta 2014

Tietoturva


                                                      Tietoturva

Laitteiston suojaaminen internetkäytössä
- Asenna virustorjuntaohjelma.
Se estää haitallisia ohjelmia/viruksia pääsemästä tietokoneellesi ja sitä sisältämiin ohjelmiin esim. sähköposti. Älä myöskään asenna mitään mistä et tiedä tai et tunne koska se voi sisältää erillaisia haittaohjelmia. Muista myös laittaa palomuurisi ajan tasalle jotta virusten on vaikeampi päästä koneellesi ilman sinun lupaasi.

- Sähköpostin käytössä
Älä avaa tuntemattomien sähköpostia koska se usein sisältää viruksia tai muita ohjelmia joilla voidaan helpommin asentaa erillaisia ohjelmia ilman sinun tietämättäsi tai pahimassa tapauksessa sillä voidaan laittaa koneesi etähallintaan

- Internetselailussa
On tärkeää että et anna minkään yhtiön julkaista tietojasi, mutta kunhan et tee mitään laitonta ei ketään yleensä kinnosta millä sivustolla käyt. 

- Omien tietojen antamisessa verkossa
Älä anna minkään sivuston käyttää tietojasi jollet itse pysty hallinnoimaan sitä mikä saa näkyä ja mikä ei. On myös tärkeää että ei anna tietoja sivustoon mitä ei tunne ja mistä ei tiedä paljoakaan. 

- Yleisten koneiden käyttämisessä (esim. kirjasto)
Et mene millekään sivustolle yleisillä koneilla missä on pienikin mahdollisuus josta voi tulla haitallinen ohjelma tai virus yleiset koneet ovat kaikkien käytössä eikä pelleilyyn tarkoitettuja koneita olet itse korvaus velvollinen jos teet yleisille koneille jotain joka on haitaksi niille.


Linkit: http://fi.wikibooks.org/wiki/Tietoturva, http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows/how-protect-computer-from-viruses#how-protect-computer-from-viruses=windows-7 ja http://www.lieksa.fi/documents/752511/1147347/Tietoturvaohje/c65ab105-4634-4517-bcc8-f2c1f3982419


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti