tiistai 11. marraskuuta 2014

KryptausBitlocker


Bitlocker salaus on turvaominaisuus joka suojaa kaikkia windowsissa (HUOM! vain windowsille)olevia tiedostoja. BitLocker toimii yksinkertaisten asemien kanssa, joissa yksi asema on yksi osio. Asemalle on yleensä määritetty asemakirjain, esimerkiksi "C".)


Tiedot suojataan salaamalla koko Windows-käyttöjärjestelmäasema. Jos tietokoneessa on yhteensopiva TPM-turvapiiri, BitLocker lukitsee aseman salausavaimen TPM-turvapiiriin. Avainta ei tallenneta kiintolevylle, ja koko asema salataan. Tämä suojaa kaikki tiedot sekä itse käyttöjärjestelmän ja Windows-rekisterin. Koska tietojen salauksen purkamiseen tarvittavat avaimet pysyvät lukittuina TPM-turvapiirissä, kukaan ei voi lukea tietoja irrottamalla kiintolevyn ja asentamalla sen toiseen tietokoneeseen,
Mutta jos tietokoneessa ei ole yhteensopivaa TMP-turvapiiriä, BitLocker tarjoaa koko aseman salauksen mutta ei avaimien ja salasanojen TPM-turvapiiriin tallentamisen tarjoamaa lisäturvaa. Tässä tapauksessa käyttäjän täytyy luoda käynnistysavain, joka tallennetaan USB-muistitikkuun.  
Tekijä: PetriOlemme tehneet Kryptaukseen liittyvää työtä yhdessä

Olemme käsitteleet kryptausta ja miten se toimii ja sen purkamista

olen itse oppinut enemmän kryptauksesta ja miten ne toimivat

positiivista oli että kaikki tekivät yhteistyötä ja olivat hiljaa

negatiivista taas se että homma oli vällillä hieman sekavaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti