torstai 19. helmikuuta 2015

Tietoliikenne

Siirtoviive:  Siirtoviiveellä tarkoitetaan aikaa jona tieto siirtyy internettiin esim. jos laittaa videon youtubeen se näyttää kuinka kauan se lataa videon

Vasteaika: Vasteaika on tietokoneiden ja telvisioiden käytettävien plasma tai nestekidenäyttöken kunvalnlaatua kuvaava suure eli se se tarkoittaa pikselin muuttumista tummasta kirkkaaksi ja takaisin tummaksi.

Synkroninen: Synkroninen on samaanaikaisesti tapahtuvaa esim: lähetystä eli jos olet skypessä tietokoneesi lähettää samaan aikaan kuvaa ja ääntä.

Asynkroninen: Asynkroninen on kun Synkroninen lähettämminen mutta ilman kuvaa eli esim. viestit, sähköpostit tai vaikka keskustelupalstat.

sarjansiirto/-liikenne -rinnakkaissiirto/-liikenne

simplex,half-duple: On kun järjestelmässä lähteviä voi olla yksikerrallaan

full-duplex;multiplex:  lähettäminen ja vastaanottaminen voi tapahtua samanaikaisesti, yleensä kahden osapuolen välillä.

Lähde:http://fi.wikipedia.org/wiki/Duplex

kantataajuus/baseband - laajakaista/broadband: laajakaista käyttää kantataajuutta modeemin yhdistämiseen jotta modeemi voi yhdistää internettiin.


piirikytkentäinen - pakettikytkentäinen : piirikytkennäinen on kun datayhteys on muodostettu paikasta A paikkaan B jotka ovat yhdistety toisiinsa, kun taas pakettikytkennäisessä data tulee monen eri yhteyden kautta.
Lähde: https://www.netlab.tkk.fi/opetus/s38118/s00/tyot/51/2.htm


yhteydellinen - yhteydetön:  Yhteydellisessä siirrossa molempien osapuolien on oltava läsnä ja avatava yhteys, kun taas yhteydetömässä siirrossa dataa siirretään tietämättä onko toinen osapuoli vastaanottamassa sitä.
 Lähde: http://oppimateriaalit.internetix.fi/fi/avoimet/6tekniikkatalous/verkko/yhteydellisyys


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti