torstai 19. helmikuuta 2015

Viestintävirasto tietoturva

Kerro, millaisia tietoturvaan liittyviä palveluita Viestintävirasto tarjoaa. Mitä hyötyä niistä voisi olla tavalliselle internetin käyttäjälle? 

Viestintävirasto tarjoaa esimerkiksi CERT- ja NCSA palveluita, HVK (eli huoltovarmuuskriittinen) ja haavoittuvuuskoordinointia. Tavalliset internetin käyttäjät hyötyvät tästä siten että, Viestintävirasto julkaisee uusia varoituksia ja haavoittuvuustiedotteita jotka voit saada liittymällä CERT-FI-ALERT ja vaaroista ilmoitetaan suoraan säähköpostiisi. 

Entäs sitten Yrityksille: no viestintävirasto tarjoaa yrityksille esimerkiski CERT palveluja joka antaa apua tietoturva asioissa ja haavoittuvuuskoordinointia joka testaa koneen haavoittuvuuksien varalta. 

Mitä on kyberturvallisuus: Se on yksi turvallisuuden osa-alueista, joilla pyritään sähköisen ja verkotetun yhteiskunnan turvallisuuteen. Kyberturvallisuudessa tuunistetaan ja ehkäistään haitallisia ohjelmia ja varaudutaan sähköisten ja verkotettujen järjestelmien häiriöiden ehkäisyyn. 

Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kyberturvallisuus 


Viestintäviraston Turvaohjeet

- Älä paljasta salasanojasi kellekkään netissä 
- Älä tallenna mitään henkilökohtaisia tietoja nettiin mikä voisi tehdä sinulle halla jos ne vuotavat
- Älä avaa epäilyttäviä sähköposteja tai manoksia 
- Pidä huoli että koneesi on aina suojattu esimerkiksi palomuurilla
- Etsi tietoa turvaohjeista että olisit itse selvillä huijauksista, tietoturvista ja muista jotka voivat olla haitaksi tietokoneellesi 

Lähde: https://www.viestintavirasto.fi/tietoturva/tietoturvaohjeet.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti